Netflix mówi: koniec żartów! Nie będzie współdzielenia konta, za to obowiązkowe logowanie raz w miesiącu

Netflix opublikował nowe zasady, jakie będą obowiązywały w serwisie. Podano je także w Centrum Pomocy platformy jako odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania. Gigant chce zakończyć współdzielenie konta, w tym celu trzeba będzie logować się raz na miesiąc.

Już od długiego czasu słychać o podejmowanych krokach Netfliksa w celu zakończenia współdzielenia konta. Teraz pojawiły się już jako oficjalne zapisy. Najnowsze odpowiedzi platformy można znaleźć w najczęściej zadawanych pytaniach lub na stronie The Streamble.

Zapoznaj się także z: Epic Games przygotował dla nas nowy Raport z Bazy Głównej Ratowania Świata w Fortnite!

Czego się dowiedzieliśmy? Teraz dzielenie konta będzie możliwe jedynie w ramach gospodarstwa domowego. Żeby potwierdzić jedno źródło połączenia, trzeba zalogować się do Netfliksa raz na 31 dni i coś obejrzeć, w przeciwnym razie konto zostanie zablokowane. Czy to naprawdę dobre rozwiązanie? Można mieć wątpliwości.

A co z oglądaniem filmów na Netfliksie w trakcie podróży? Logowanie do serwisu poza gospodarstwem domowym także może zablokować konto. Aby tego uniknąć, należy pobrać tymczasowy kod podczas logowania do systemu, co zagwarantuje dostęp przez kolejny tydzień.

Poznaliśmy także nowy cennik platformy, na razie nie wiemy, jakie stawki będą obowiązywały w Polsce. W Stanach Zjednoczonych za pakiet Basic with Ads trzeba zapłacić 6.99 dolarów. Za podstawowy 9.99 dolarów. Za standard 15.49 dolarów, a za premium 19.99 dolarów. Jeśli odnotowano logowanie na konto spoza gospodarstwa domowego, to do opłaty doliczane są 3 dolary.

 

Śledź nas na google news – Obserwuj to, co ważne w świecie gier!